Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські військові влаштовують окремі катівні для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські військові влаштовують окремі катівні для дітей

Кілька катівень, спеціально облаштованих для дітей, виявили на деокупованих територіях

14 грудня 2022, 16:13
Поділіться публікацією:

Російські військові на окупованих територіях облаштовують дитячі катівні. Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець про дотримання прав постраждалих внаслідок російської агресії проти України, інформують "Коментарі".

Російські військові влаштовують окремі катівні для дітей

На деокупованих територіях знаходять дитячі катівні

"На окупованих територіях є дитячі катівні. Я думав дно пробити не можна після Бучі, Ірпеня. Я в Балаклії побачив 2 катівні, один хлопець там перебував 90 днів, його виводили на розстріл. В Херсоні 10 катівень, в одній окрема камера де тримали дітей" - каже омбудсмен.

За словами Лубінця, дітям давали воду через день, не давали їжу, розповідали, що батьки від них відмовилися. "Був один затриманий хлопчик, який на телефон сфотографував російську техніку, тримали в катівні застосуванням тортур", - сказав він.

Хвиля обурення, яка активно пошириться інформпростором, змушує Кремль охоче погоджуватися на обмін полоненими, як писало видання "Коментарі". Таким кроком російське керівництво хоче показати, що воно дбає про своїх громадян, які вирушили на війну в Україні та потрапили в полон. Активність у цьому напрямі збільшилася після того, як сім'ї мобілізованих почали виходити на протести після того, як їхні чоловіки пропадали безвісти.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін у своєму інтерв'ю російському агентству "РІА Новини" розповів про бажання російських військ захопити нові українські міста. Які бойовик чомусь називає "російськими". Так маріонетка Кремля заявив, що мають бути "звільнені" Чернігів, Одеса та інші міста. Пушилін не став називати запланованих термінів окупації української території. За його словами, насамперед Кремль зосереджений на повному захопленні Донецької області.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини