Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські військові в Курській області отримують виплати в сотні разів менші, ніж на СВО
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські військові в Курській області отримують виплати в сотні разів менші, ніж на СВО

Російські солдати в Курській області стикаються з фінансовою несправедливістю

13 серпня 2024, 15:52
Поділіться публікацією:

У Курській області Росії, де триває контртерористична операція (КТО), виплати учасникам значно нижчі, ніж тим, хто бере участь у так званій "спеціальній військовій операції" (СВО).  Про це в інтерв’ю Radio NV розповів генерал-майор запасу Служби безпеки України, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Російські військові в Курській області отримують виплати в сотні разів менші, ніж на СВО

Виплати російським солдатам у Курській області у сотні разів менші, ніж у СВО, — СБУ.

За словами Ягуна різниця в виплатах досягає сотень разів, що ставить під сумнів готовність росіян до участі в бойових діях на цьому напрямку.

Ягун пояснив, що державні виплати при смерті учасника КТО становлять лише 100 тисяч рублів, у той час як за участь у СВО сім'я загиблого може отримати до 5 мільйонів рублів. Щодо виплат при інвалідності, розрив становить 10 разів: 50 тисяч проти 500 тисяч рублів.

"Також виплати при отриманні інвалідності відрізняються у 10 разів – 50 тисяч рублів та 500 тисяч рублів. Тобто зараз вони, оголосивши КТО, зайшли у цікаву ситуацію, коли люди, які добровільно чи за чиїмось наказом мають опинитися там, не відомо, чи захочуть приймати участь у тих бойових діях. Бо вони ж там за гроші воюють в основному", — прокоментував Ягун. 

Щодо "кадирівців", Ягун зазначає, що Рамзан Кадиров, глава Чечні, вже давно вказав своїм бійцям уникати прямих бойових зіткнень, аби зберегти свої сили для потенційних майбутніх завдань.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Збройні Сили України вразили своїм рішучим наступом на Курщині, заставши в найнесподіваніший момент. За інформацією від журналів The Wall Street Journal та Financial Times, українські військові ретельно підготувались та виконали операцію, яка перевернула ситуацію на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини