Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські війська залишили ЗАЕС: ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська залишили ЗАЕС: ЗМІ розкрили деталі

ЗАЕС залишила лише частину російських військ, місцеве населення панікує

5 липня 2023, 17:50 comments26421
Поділіться публікацією:

Російське командування справді віддало наказ на виведення частини своїх військ із території Запорізької АЕС. Таким чином, окупанти лише зменшили свою присутність на території ЗАЕС, продовжуючи контролювати важливий стратегічний об'єкт. Також збільшився потік місцевих мешканців, які намагаються залишити Енергодар та інші населені пункти, які розташовані поряд зі станцією. Як передає портал "Коментарі", про це пише британське видання "Sky News".

Російські війська залишили ЗАЕС: ЗМІ розкрили деталі

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що місцеві жителі дуже налякані повідомленнями про можливий підрив ЗАЕС, які активно розповсюджують самі окупанти.

При цьому журналісти звертають увагу, що росіяни наперед намагаються звинуватити українську сторону у спробі вчинити теракт. Але, як уже було видно з підривом греблі Каховської ГЕС, найімовірніше, загарбники хочуть піти на черговий злочин, спробувавши зробити винною Україну.

ЗМІ зазначає, що російські терористи можуть провести операцію під українським прапором.

"Це викликало тривогу та призвело до того, що багато українців раптово покинули країну. Ми бачимо черги на перетині кордону з Молдовою, які тягнуться на дві милі, чого ми не бачили вже кілька місяців", — пише Sky News.

У той же час автори матеріалу, посилаючись на свої джерела, зазначають, що частина російських військ була виведена з території станції в останні дні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна та Росія одночасно звинуватили один одного у майбутньому підриві Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), розташованої в тимчасово окупованому Енергодарі. Президент України Володимир Зеленський у зверненні ввечері 4 липня закликав світ, який слабко відреагував на теракт проти Каховської гідроелектростанції, зупинити нарешті зло, яке несе російська агресія. Що відбувається останнім часом довкола ЗАЕС? Як ситуація може розвиватись далі? Чим зумовлена млява реакція світу на чергову більш ніж реальну загрозу теракту глобального масштабу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини