Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські війська призупинили наступ на Покровському та Торецькому напрямках
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська призупинили наступ на Покровському та Торецькому напрямках

Курська операція ключ до зниження бойової активності на Покровському фронті

2 вересня 2024, 18:31
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті залишається напруженою, особливо на Покровському та Торецькому напрямках, проте останні дві доби просування російських військ на цих дільницях не зафіксовано. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу із прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схофом.

Російські війська призупинили наступ на Покровському та Торецькому напрямках

На Покровському та Торецькому напрямках складно, але просування ворога немає

За словами Зеленського, на вказаних напрямках зберігається висока активність бойових дій, проте українські сили успішно стримують тиск супротивника.

"Що стосується ситуації на фронті, сьогодні найскладніше... Я думаю, ви всі знаєте, що відбувається на Покровському, Торецькому напрямках. Окремо є південь, окремо є Запорізький напрямок. Із Запоріжжя досить велику кількість військових РФ перекинуто до Курської області, з півдня нашої держави, з Херсонського спрямування теж", — сказав Зеленський.

Зеленський повідомив, що Курська операція, яку проводять українські сили, йде за планом і виконує поставлені завдання. Він висловив сподівання, що успішне виконання цієї операції дозволить знизити інтенсивність бойових дій на Покровському та Торецькому напрямках за рахунок зменшення чисельності російських військ.

"Що стосується складнощів на Покровському та Торецькому напрямках... Так, ми вважаємо, що Курська операція може вплинути на цей напрямок, де можливо зменшення загострення через зменшення кількості російських військових. Але поки ми бачимо, що там складно", — додав президент.

Крім того, Зеленський наголосив на значних успіхах у питаннях обміну полоненими. За його словами, українські військові активно поповнюють обмінний фонд у Курській області.

"Обмінний фонд поповнюється та обміни пішли. І не просто так у нас є обміни. Через те, що у нас є кого обмінювати на наших хлопців. Ми захопили понад 600 людей, є ким міняти наших", — наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російські окупаційні війська продовжують наступ на Покровськ — одне із ключових міст Донецької області. За даними The Wall Street Journal, російські сили вже знаходяться за 10 кілометрів від міста, незважаючи на спроби Збройних сил України (ЗСУ) стримати їхнє просування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини