Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські війська готуються до нової хвилі атак: у США назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська готуються до нової хвилі атак: у США назвали напрямок

За інформацією ISW, російські війська б'ють по Авдіївці артилерією та готуються до нової хвилі атак

2 листопада 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

Російські війська, напевно, готуються до чергової хвилі надзвичайно виснажливих наземних атак піхоти на українські позиції в районі Авдіївки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська готуються до нової хвилі атак: у США назвали напрямок

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Пов'язаний із Кремлем російський військовий блогер стверджував, що російські війська поблизу Авдіївки значно сповільнили темп наземних атак з півночі та півдня від Авдіївки на користь потужного вогню за українськими передовими позиціями та поблизу тилових районів.

Можливо, російські війська ведуть кампанію блокування українських військових у районі Авдіївки, але цей сильний вогонь, найімовірніше, є повітряною та артилерійською підготовкою поля бою перед новою хвилею російських нападів.

Інші російські військові блогери також охарактеризували ці дії як "підготовчу підтримку", ймовірно, для подальших нападів.

Можливо, російські війська готуються до переходу до фронтових ударів на чолі з піхотою після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати значні втрати техніки в Авдіївці протягом жовтня.

Геолокаційний проект GeoConfirmed використав доступні супутникові зображення, щоб підтвердити, що російські сили втратили або їм пошкодили 197 машин з 9 жовтня.

99 машин вони втратили під час першої хвилі штурму між 9 та 13 жовтня. 94 машини під час другої хвилі між 14 та 23 жовтня.

Крім цього, є чотири підтверджених та 18 потенційно втрачених транспортних засобів між 24 та 31 жовтня.

GeoConfirmed охарактеризував російські дії під Авдіївкою як найзатратніші у війні в Україні.

Аналітики ISW зазначили, що нинішня ситуація біля Авдіївки є прикладом нездатності російського Генштабу засвоїти та застосувати уроки, які пройшли російські війська під час попередніх невдалих наступів в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається на фронті: чи є ймовірність, що ЗСУ доведеться залишити Авдіївку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини