Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські пропагандисти намагались просунути "поганий жарт" про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські пропагандисти намагались просунути "поганий жарт" про Україну

МЗС Латвії спростувало спробу кремлівської пропаганди створити дезінформаційний жарт про поганий першоквітневий жарт про Україну.

3 квітня 2023, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державні ЗМІ Росії масштабно поширювали інформацію про жарт очільника МЗС Латвії Едгарса Рінкевичса. Латвійський чиновник нібито привітав Україну зі вступом до ЄС, але потім видалив твіт і перепросив. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Російські пропагандисти намагались просунути "поганий жарт" про Україну

Очільник МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс. Фото з відкритих джерел

Пропагандисти Кремля та залежні від нього медіаресруси намагались просунути інформацію про нібито невдалий першоквітневий жарт міністра закордонних справ Латвії. Щоб розвіяти російську пропаганду МЗС Латвії зробило офіційну заяву.

"Це зумисна маніпуляція та брехня російської пропаганди", — повідомив радник міністра МЗС Латвії.

Видання Delfi здійснило перевірки твітів очільника МЗС Латвії Едгарса Рінкевичса та дійшло висновків, що латвійський політик не писав таких повідомлень. Також з’ясувалось, що серед російських пропагандистських ресурсів, зокрема і програми Скабєєвої поширювався один і той самий знімок з екрана. Така картинка свідчить про спеціальну дезінформаційну компанію кремлівських пропагандистів проти України та її союзників.

Російські пропагандисти намагались просунути ”поганий жарт” про Україну - фото 2

"Російські пропагандисти у такому відчаї, що їм доводиться щось фабрикувати й щосили брехати. Але це не допоможе — Україна переможе", — відреагував сам Едгарс Рінкевичс на кремлівську пропаганду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина звинувачує Україну у "безрозсудній ядерній мрії".

Також "Коментарі" писали про те, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає поганим першоквітневим жартом рішення Радбезу ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини