Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські офіцери серйозно незадоволені: що відбувається у російській армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські офіцери серйозно незадоволені: що відбувається у російській армії

У розвідці Британії мають інформацію, що російські офіцери серйозно незадоволені Шойгу та Герасимовим

15 липня 2023, 12:12 comments5473
Поділіться публікацією:

Російських офіцерів, які відкрито висловлюють невдоволення щодо військового керівництва РФ, стає дедалі більше. В основному критика спрямована на міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міноборони Британії у Twitter.

Російські офіцери серйозно незадоволені: що відбувається у російській армії

Шойгу та Герасимов. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики вивчили ситуацію зі звільненням російського генерала Івана Попова, який командував силами 58-ї окупаційної армії на Запорізькому напрямі. За інформацією розвідки, ця подія особливо привертає увагу, тому що Попова усунули не через погані результати на полі бою, а саме через публічну позицію та жорстку критику Шойгу. Висловлювання російського генерала свідчать про серйозну незадоволеність серед офіцерів армії РФ.

При цьому Міноборони Британії наголосило, що висловлювання Попова багато в чому переплітаються із заявами ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

"Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стає дедалі більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу генерала Герасимова", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії після невдалого заколоту Євгена Пригожина та його ПВК "Вагнер" відбуваються масові арешти в армійському середовищі. На цьому тлі розгортається черговий скандал. Від посади відсторонено командувача 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу генерал-майора Івана Попова (воював на Запорізькому напрямку). Це сталося після того, як він розповів про реальне – і вкрай сумне для росіян – становище на фронті. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що звільнення Попова демонструє дійсні проблеми окупаційної армії (страждає від ударів української артилерії, зазнає складнощів із ротацією), а також спробу захистити російського диктатора Путіна від небажаної критики. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" наростаюче внутрішньоросійське протистояння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини