Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські хакери намагаються отримати доступ до іноземних посольств в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські хакери намагаються отримати доступ до іноземних посольств в Україні

Щонайменше 22 з 80 іноземних посольств в Україні могли стати жертвами російських хакерів.

12 липня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами аналітиків дослідницького підрозділу з кібербезпеки Palo Alto Networks Unit 42, хакери, які працюють на російську зовнішню розвідку намагаються заманити десятки іноземних дипломатів у посольствах України через фальшиву рекламу автомобілів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Російські хакери намагаються отримати доступ до іноземних посольств в Україні

Російські хакери заманюють працівників посольств в Україні. Фото з відкритих джерел

У квітні цього року польський дипломат надіслав електронною поштою листа до різних посольств у Києві з оголошенням про продаж дешевого автомобіля BMW. Хакери під назвою APT29 або Cozy Bear перехопили лист, скопіювали його та додали шкідливе програмне забезпечення. Згодом вони надіслали електронний лист в іноземні посольства у Києві.

Виявилось, що російські хакери вказали ціну автомобіля BMW нижчу ніж була у справжньому повідомленні. Таким чином хакери намагались заохотити більше людей завантажувати шкідливе програмне забезпечення, яке надасть їм віддалений доступ до своїх пристроїв.

Російські хакери намагаються отримати доступ до іноземних посольств в Україні - фото 2

У 2021 році спецслужби Британії та Сполучених Штатів виявили, що група хакерів APT29 є підрозділом російської Служби зовнішньої розвідки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські хакери допомогли росіянину замість безпілотників купити секс-іграшки для армії РФ на суму понад 25 тис.

Також "Коментарі" писали про посла США в НАТО Джуліанну Сміт, яка прокоментувала приїзд президента України Володимира Зеленського на саміт НАТО у Литві. За її словами це потужний сигнал для російського диктатора Володимира Путіна. Попри це президент України критично висловився до останніх змін на саміті НАТО, які були ухвалені без участі України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини