Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські дрони спалюють врожаї: збитки агросектору
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські дрони спалюють врожаї: збитки агросектору

Україна оцінює втрати агросектору внаслідок війни в 50 млрд доларів

17 липня 2024, 14:31
Поділіться публікацією:

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук повідомив про катастрофічні втрати українського агросектору внаслідок російської агресії. За його словами, збитки аграрної інфраструктури України вже перевищили 50 млрд доларів.

Російські дрони спалюють врожаї: збитки агросектору

Україна оцінює втрати агросектору внаслідок війни в 50 млрд доларів

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна Марчук наголосив на масштабності проблеми.                              

"Збитки колосальні, тому що окрім прямих та непрямих збитків, про які ми неодноразово зазначали, які сягають сьогодні десятки мільярдів доларів, я думаю, що на сьогодні ми можемо констатувати, що більш як 50 млрд доларів – це той збиток, який зазнає сьогодні інфраструктура аграрна", — зазначив він.

За словами Марчука, ворог активно використовує FPV-дрони для спалювання врожаю. Наприклад, на Херсонщині фермери, які розмінували свої землі, втрачають десятки гектарів врожаю через такі атаки.

“Люди, які розмінували свої площі, невеликі об’єми, по 100 по 200, по 400 гектарів одноразово втрачають по 20, по 30 гектарів. Це колосальні об’єми, тому що це і позичені гроші, і з того, що вони мали виростити, вони хотіли відповідно віддати й кредити, і планувати своє господарське життя", – додав він.

Раніше “Коментарі” писали, що у Запорізькій області після обстрілу російських окупантів загорілося поле пшениці. В результаті масштабної пожежі знищено майже чотири гектари урожаю. Про це повідомили в ДСНС. Пожежа сталася в одному із сіл Пологівського району. Суха спекотна погода сприяла швидкому поширенню вогню, що створило додаткові труднощі для рятувальників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини