Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські ДРГ активізувалися у двох областях. Військовий аналітик розповів про причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські ДРГ активізувалися у двох областях. Військовий аналітик розповів про причини

Активізація російських ДРГ відбувається перед посиленням бойових дій, про це у ефірі Freedom заявив військовий аналітик Олексій Гетьман, передають «Коментарі»

29 січня 2024, 18:20
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу у Сумській та Харківській областях почастішали випадки заходу російських диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) на територію України, розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

Російські ДРГ активізувалися у двох областях. Військовий аналітик розповів про причини

ДРГ працюють у двохобластях

За його інформацією, ці ДРГ заходять на три-п’ять кілометрів углиб українських територій.

Як відзначив Гетьман, активізація роботи ДРГ зазвичай відбувається перед посиленням бойових дій, наступів.

"Основна таки їхня мета на сьогодні — це розвідувальні дії, перевірити, наскільки зміцнені позиції. Тому не варто чекати на 100% наступу саме з Чернігівської, Сумської чи навіть Київської області, доки немає ознак, що вони готують наступ, там немає необхідної кількості живої сили та техніки. На кордоні перебуває 5000-6000 військовослужбовців"
, — сказав Гетьман.

Окрім того, є інформація, що окупанти готують місця, бази, куди могла б оперативно заїхати більша кількість живої сили та техніки. Звідти вони могли б здійснювати наступальні дії.

"Але для цього, як сказав голова адміністрації Чернігова, росіянам потрібно один-два, максимум три тижні. Вони можуть досить швидко, особливо залізницею, перекидати свої війська. Там може бути створено справді ударне угруповання"
, — сказав Гетьман.

Правда, за його словами, наразі ознак того, що росіяни готуються до перекидання своїх частин для наступу на нових напрямках, немає.

Як писали "Коментарі", командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомляв, що російські диверсійно-розвідувальні групи намагалися проникнути через кордон України у Чернігівській, Сумській та Харківській області.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, що росіяни мають намір підготувати диверсійні групи для проведення атак та провокацій на півдні України. Це один із планів противника на 2024-й рік, відзначили в ГУР Міноборони. Українські розвідники додали, що путінському режиму не дає спокою завдана Україною поразка на Чорному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://uatv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини