Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські ДРГ активізувалися: Наєв розповів, яка їхня мета і де зросла загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські ДРГ активізувалися: Наєв розповів, яка їхня мета і де зросла загроза

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів особливості російських ДРГ, які намагаються прорвати кордон України

5 лютого 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Російські ДРГ постійно намагаються прорвати кордон України, діючи у прикордонні Сумській, Чернігівській та Богодухівському районі Харківської області. Ворожі групи диверсантів мають гарну підготовку та свої особливості. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Російські ДРГ активізувалися: Наєв розповів, яка їхня мета і де зросла загроза

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Генерал-лейтенант поінформував, що склад ДРГ 10-12 осіб. Усі ці ДРГ зі складу спецоперацій РФ, і навіть ГРУ Генштабу РФ. Наєв уточнив, що переважно групи складаються з офіцерів, вони мають хорошу підготовку. Їхня мета діяти лише в прикордонні. Це невелика зона, кілька кілометрів уздовж державного кордону, на протязі 1000 км. І вони намагатимуться вчиняти терористичні дії проти цивільного населення чи військовослужбовців.

Тому, за словами генерала, громадянським громадянам слід розуміти, що держкордон у Чернігівському, Сумському та Богодухівському районах Харківської області – це лінія бойового зіткнення, там небезпечно.

Сергій Наєв розповів, що в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" знаходиться понад 1800 км державного кордону, з них 850 км – це кордон із Білоруссю та понад 1000 км – це державний кордон з РФ.

"Слід розуміти, що це не державний кордон, а лінія бойового зіткнення. Російські війська відійшли з півночі нашої країни, але з того часу вони не зупинилися у веденні бойових дій, як у прикордонні, так і намагаються запускати засоби повітряного нападу за тими напрямами по території України", — зазначив він.

Що ж до ситуації у прикордонні Чернігівської, Сумської та Богодухівського районів Харківської області, то, як розповів Наєв, ворог постійно здійснює артилерійські обстріли.

"Він використовує реактивні системи залпового вогню, артилерію, міномети. Також робить удари з гелікоптерів", — додав генерал.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Володимир Зеленський розповів, чим обернеться для світу зменшення допомоги з боку США Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини