Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська армія почала застосовувати тактику «вагнерівців». У чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія почала застосовувати тактику «вагнерівців». У чому небезпека

Російські окупанти зосередили свої сили на Авдіївському напрямку і використовують там тактику «вагнерівців», заявив в ефірі «Еспресо» командир 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБ ЗСУ Дмитро Кухарчук

15 березня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

Як повідомив Дмитро Кухарчук, на Авдіївському напрямку тільки три бригади стримують наступ боєздатної армії ворога, яка складається з декількох дивізій. За його словами, ворог намагається створити перевагу у силах та засобах у коефіцієнті 1 до 10.

Російська армія почала застосовувати тактику «вагнерівців». У чому небезпека

Тактика "вагнерівців" на фронті

При цьому Кухарчук відзначив, що Силам оборони вдалося уповільнити темп наступу загарбників на цьому напрямку. Як відзначив військовий, росіяни мають великі втрати, як у живій силі, так і техніці.

Окрім того, командир 2-го штурмового батальйону повідомив, що російська армія почала застосовувати на фронті тактику "вагнерівців", тобто м'ясні штурми постійно змінюються штурмами на бронетехніці. Такими діями окупанти створюють постійний тиск на Сили оборони.

Як відзначив Кухарчук, хоча ворог зазнає колосальних втрат, втім все ж має тактичний оперативний успіх.

"Питання у тому, наскільки їх вистачить і наскільки ми будемо стійкими",
- підкреслив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ворог зосередив свої основні зусилля саме на Авдіївському напрямку і вже кілька діб поспіль намагається прорвати оборону українських захисників.

Як відзначив Сирський, кожен наступ росіян підтримується інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням FPV дронів та дронів з скиданнями. Окрім того, загарбники використовують авіацію для ударів по Силам оборони керованими авіабомбами. За словами Головнокомандувача ЗСУ, у цих умовах найбільш ефективним способом ведення оборони є — знищення бронетехніки та штурмових груп піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, а також комплексним застосуванням ударних безпілотних систем різних типів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини