Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знову просунулися на Курщині, ЗСУ втрачають позиції: карта ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знову просунулися на Курщині, ЗСУ втрачають позиції: карта ISW

У ході контратаки РФ поступово відтісняє ЗСУ до кордону.

сьогодні, 08:20
Поділіться публікацією:

Російські війська просунулися на західній стороні українського виступу в Курській області та відвоювали деякі позиції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни знову просунулися на Курщині, ЗСУ втрачають позиції: карта ISW

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що російські війська просунулися на західній стороні українського виступу в Курській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 жовтня, показують, що російські війська просунулися на південь від Зеленого Шляху (південний схід від Коренево).

Повідомляється, що війська РФ продовжили бої на південний схід від Коренево в районі Любимівки, Малої Локні та Новоіванівки; та на південь від Суджі в районі Плехово.

Повідомляється, що українські війська контратакували на південний схід від Коренево у напрямку Толстого Лугу, Любимівки, Зеленого Шляху та Нижнього Клину; та на південний схід від Суджі в районі Російської Конопельки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ стверджують, що нібито російські військовослужбовці завершують операцію з оточення службовців Збройних сил України в Курській області. За інформацією Mash, у кільці можуть опинитися майже 2000 українських військових.

Російські воїнкори заявляють, що нібито вдалося взяти під контроль село Вікторівка в Курській області, яке є "останнім східним населеним пунктом", зайнятим українськими солдатами, які потрапили в оточення.

"Попереду у наших: зустріч із угрупованням з боку Новоіванівки та повне оточення майже 2000 солдат ЗСУ в районі Погребків та Любимівки", — зазначає Mash.

Російські підрозділи знаходяться в безпосередній близькості від південно-східної околиці Суджі — до міста залишається менше 2 км.

Також видання "Коментарі" повідомляло – соціологи з'ясували, скільки українців підтримали прорив ЗСУ у Курську область.

Росіяни знову просунулися на Курщині, ЗСУ втрачають позиції: карта ISW - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини