Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знову намагаються захопити місто на Харківщині: в ISW оцінили перспективи
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знову намагаються захопити місто на Харківщині: в ISW оцінили перспективи

Розгорнуті на цій ділянці російські сили, ймовірно, залишаються в бою неефективним

7 жовтня 2023, 08:10 comments3341
Поділіться публікацією:

Цього тижня російські війська відновили настання поблизу Куп'янська Харківської області. Однак більшість російських сил, розгорнутих на цій ділянці фронту, ймовірно, залишаються в бою неефективними. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни знову намагаються захопити місто на Харківщині: в ISW оцінили перспективи

Куп'янськ. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики не вважають, що самі росіяни розраховують знову прорватися до Харківської області. Швидше за все, вони намагаються такими операціями відвернути увагу українських захисників від інших ділянок фронту, розтягнути Сили оборони України та не дати можливості масово контратакувати насамперед на півдні, де Україна має успіх.

"Відновлення російських наступальних операцій під Куп'янськом, можливо, за участю підрозділів 25-ї загальновійськової армії, ймовірно, має на меті відвернути увагу України від інших ділянок фронту на півдні України. Проте раніше в ISW оцінювали, що 25-а ОВА була поспішно розгорнута до передбачуваної дати розгортання у грудні 2023 року і, ймовірно, має серйозну нестачу персоналу, погану підготовку чи те й інше", — йдеться у звіті.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, за минулу добу на Куп'янському напрямку українські захисники відбили атаки ворога в районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області.

Представник східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що на Лімано-Куп'янському напрямку ситуація важча і динамічніша, ніж на Бахмутському. За його словами, тут зосереджено понад 110 тисяч особового складу російських загарбників, а також 1085 їхніх танків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з чим наближаємось до зими – які шанси встояти проти ударів по енергосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини