Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знову намагаються прорватися на Харківщину: яка мета №1
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знову намагаються прорватися на Харківщину: яка мета №1

Окупанти знову марять повторним захопленням Куп'янська-Вузлового

25 грудня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Головною ціллю російських загарбників на Харківщині зараз є повторна окупація Куп'янська-Вузлового. Українські захисники це розуміють і вживають усіх необхідних заходів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Росіяни знову намагаються прорватися на Харківщину: яка мета №1

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Ми останні шість місяців спостерігаємо такі активні штурмові бойові дії ворога. Крім згаданого села, війська РФ ще намагаються наступати біля Іванівки, Петропавлівки. У Харківській області для ворога це зараз – основна мета, оскільки, наприклад, захоплення Синьківки дасть можливість просуватися далі та створити передумови для блокування Куп'янська. Та головна ціль – Куп'янськ-Вузловий (великий залізничний вузол – ред.). Але щоб до нього дістатися, потрібно захопити частину міста Куп'янська. Ці плани ми розуміємо, ці плани розуміють наші Збройні сили. Тому адекватно реагуємо", — розповів Олег Синєгубов.

За його словами, штурмові загони російських загарбників формуються із різних підрозділів. Це і так звані "Шторм-Z" і колишні "вагнерівці", і кадрові військовослужбовці, пояснив Синєгубов.

Він додав, свою живу силу російське командування кидає на "м'ясо", не зважають на втрати абсолютно. Немає жодної в них стратегії – йдуть та йдуть на штурми.

При цьому, за оцінкою голови Харківської ОВА, війська РФ мають достатньо зброї та техніки для штурмових дій у цьому напрямку. Водночас керівник регіону зазначив, що незважаючи на всі дії і озброєння, яке є у противника, ЗСУ ефективно роблять свою справу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олексій Данілов розповів, коли буде вирішено питання з мобілізацією 500 тисяч людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини