Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знову намагалися повернути деокуповані території: де був штурм позицій ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знову намагалися повернути деокуповані території: де був штурм позицій ЗСУ

Дмитро Плетенчук розповів, що війська РФ спробували знову захопити острів Нестрига

6 травня 2024, 13:05 comments1407
Поділіться публікацією:

Російські окупанти знову намагалися захопити острів Нестрига, який нещодавно українські захисники повернули під контроль України. Також загарбники 9 разів штурмували Південний напрямок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Росіяни знову намагалися повернути деокуповані території: де був штурм позицій ЗСУ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що противник намагається посилювати тиск у Старомайорському районі. Там окупанти тричі спробували штурмувати позиції українських захисників, під час чого втратили чотири танки. Також досить складна ситуація у Роботині.

"Ворог двічі атакував Кринки і знову намагався захопити острів Нестрига", — сказав Плетенчук.

Він додав, що з початку цієї доби продовжилися штурми на Кринки та острови та зазначив, що сьогодні вранці росіяни скинули вже 6 КАБів.

Водночас Дмитро Плетенчук поінформував, що суттєвих змін у характері дій ворога не виявлено, як і ознак створення наступальних угруповань.

Нагадаємо, наприкінці квітня українські війська просунулися в районі селища Великое Херсонської області, розташованому на правому березі Дніпра. А вже 28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ЗСУ повернули під свій контроль острів Нестрига.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останній місяць весни обіцяє бути для України складним. Росіяни продовжують тиск на фронті, розширюючи плацдарм на Авдіївському напрямі. І явно мають намір або до інавгурації Путіна (7 травня), або до сакральної для себе дати "перемоги" (9 травня) досягти якихось значних успіхів. У свою чергу наша країна сподівається після Великодня (5 травня) отримати, нарешті, винищувачі F-16, веде найважливіші переговори зі США про гарантії безпеки, а також підготовку до червневого саміту миру у Швейцарії. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від ситуації в найближчому майбутньому на фронтах, у внутрішній та зовнішній політиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини