Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знищили одну із найпотужніших ТЕС в Україні: у Центренерго зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знищили одну із найпотужніших ТЕС в Україні: у Центренерго зробили заяву

Росіяни повністю знищили Трипільську ТЕС

11 квітня 2024, 12:10 comments4814
Поділіться публікацією:

Внаслідок масованої ракетної атаки росіяни в ніч на 11 квітня повністю знищили Трипільську ТЕС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота.

Росіяни знищили одну із найпотужніших ТЕС в Україні: у Центренерго зробили заяву

Трипільська ТЕС повністю зруйнована через удари Росії. Фото з відкритих джерел

Голова "Центренерго" розповів, що всі працівники, які були на зміні під час обстрілу, живі. Внаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

Наголошується, що зараз ПАТ "Центренерго" втратило 100% генерації.

Трипільська ТЕС – це найпотужніша електростанція у Київській області. Цей регіон належить до енергонасичених районів, де розміщено енергогенеруючі підприємства загальною потужністю 3200 МВт, з яких встановлена потужність Трипільської ТЕС становить близько 57%.

Таким чином, енергогенеруюче підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га та розташоване за 45 км від Києва поблизу історичного українського поселення Трипілля, звідки станція і бере свою назву. Спочатку Трипільська ТЕС мала 4 енергоблоки потужністю 300 МВт кожен. Згодом було вирішено побудувати два додаткові енергоблоки ідентичного типу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія в ніч проти 11 квітня випустила по Україні 40 ракет і близько 40 дронів. Частину ракет та "Шахедів" вдалося збити. Про це у своєму Telegram повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Російські терористи знову цілили саме по об'єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Метою стали також об'єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській", — зазначив глава держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини