Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не Путін: кого росіяни звинуватили у боях в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Путін: кого росіяни звинуватили у боях в Курській області

Росіяни вважають, що російський генерал Олександр Лапін винен у прориві кордону РФ та боїв у Курській області.

15 серпня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські воєнкори та полонені солдати армії РФ звинувачують генерал-лейтенанта Олександра Лапіна в прориві російського кордону та захоплені частини територій в Курській області українськими силами. Раніше помилка Лапіна на війні в Україні призвела до мобілізації в Росії.

Не Путін: кого росіяни звинуватили у боях в Курській області

Генерал Олександр Лапін. Фото з відкритих джерел

Українські військові прорвали російський кордон 6 серпня та почали бої на території Курської області. За тиждень з початку військової операції головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про контроль 1000 кв. км території РФ та захоплення десятків населених пунктів.

Полонені російські солдати та російські воєнкори винуватцем втрат територій РФ називають командувача угрупування "Північ" генерал-лейтенанта Олександра Лапіна, який має неоднозначну репутацію та вже провалював завдання Путіна у війні в Україні.

Саме Лапін керував військовими діями на сході України у 2022 році, коли українські сили здійснили контрнаступ та змогли звільнити десятки населених пунктів у Харківській області, зокрема Лиман та Ізюм. Завдяки вдалим діям ЗСУ, російські війська активно відступали, а загальна площа звільнених територій становила близько 6 тис. км. Після українського контрнаступу та провалу оборони РФ під командуванням Лапіна, Путін оголосив мобілізацію в Росії.

Після поразки російських військ на фронті чеченський лідер Рамзан Кадиров та засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вимагали відставки Лапіна. Путін не покарав російського генерала, а вже усунув його від командування угрупуванням російських військ "Центр" і перевів на посаду командувача угрупування "Північ".

Російські воєнкори причиною краху оборони у Харківській та Курській області називають слабку лінію оборони та несподівану чисельну перевагу наступальних військ ЗСУ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як українським військовим вдалось несподівано прорвати російський кордон та почати військову операцію в Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, чому Путін відмовляється від свого ультиматума про мирні переговори після боїв у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини