Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни змінили тактику – що тепер робить агресор, щоб зупинити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни змінили тактику – що тепер робить агресор, щоб зупинити ЗСУ

За інформацією NYT, росіяни змінили тактику та почали підпалювати мінні поля

2 вересня 2023, 14:04 comments2149
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська перейшли до нової тактики, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ у Запорізькій області. Окупанти почали підпалювати мінні поля. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Росіяни змінили тактику – що тепер робить агресор, щоб зупинити ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як повідомляє видання з посиланням на українських військових, російські загарбники заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля. При спробах розмінування окупанти скидають із дронів гранати, "викликаючи море вогню та вибухів".

За словами українських морських піхотинців, російські позиції укріплені мінними полями та траншеями. Тому ЗСУ змушені боротися за кожен будинок.

При цьому рушійною силою настання України є сотні невеликих штурмових груп. Найчастіше вони становлять від восьми до десяти солдатів. Кожна з таких груп має окремі конкретні завдання: атакувати траншеї, лісосмуги чи будинки.

"Це важкий спосіб вести війну — село за селом, будинок за будинком — без гарантії успіху. Однак російські укріплення, що вціліли, служать українцям базою для планування свого наступного кроку", — йдеться в статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла восени, яка в дипломатичному плані обіцяє бути дуже непростою, про що попереджав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Йдеться зокрема про спроби посадити Україну за стіл переговорів із Росією без деокупації наших територій, фактично – "заморозити війну". Як приклад недоговороспроможності Путіна глава українського МЗС навів приклад ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. То вважав, що після заколоту 23-24 червня "договорився" з Путіним. А в результаті було підірвано 23 серпня разом з іншою верхівкою вагнерівців у літаку. Як нам відбитися від хвилі псевдомиротворців, яка з початком політичного сезону може набрати сили? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини