Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни зібрали 122 тисячі солдат на ще одному напрямку: в ЗСУ розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни зібрали 122 тисячі солдат на ще одному напрямку: в ЗСУ розповіли подробиці

В ЗСУ зазначили, що росіяни готують штурмові групи, щоб шукати слабких місць в обороні українських військових в районі Куп'янська

4 березня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

На Лимано-Куп'янському напрямку боїв представники російського командування зібрали  велику  кількість військових. Загарбник  має там  122 тисячі військових, майже 2 тисячі бойових броньованих машин, понад 1100 танків та більше 400 одиниць РСЗВ. Про це під час  ефіру на телеканалі  FREEDOM  зазначив  керівник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Ілля Євлаш.

Росіяни зібрали 122 тисячі солдат на ще одному напрямку: в ЗСУ розповіли подробиці

Бої на Лимано-Куп'янському напрямку (фото з відкритих джерел)

"Ця кількість військ утримується там уже протягом тривалого часу, ще з кінця літа. Це не новина для наших військових. Ба більше, ми вже навчилися ефективно працювати і стримувати наступ противника", — замітив  військовий.

Для  прикладу, Євлаш  нагадав про штурм Новоєгорівки, який  загарбники  здійснюють з осені, та  про постійні атаки  нападника на Синьківку. Але ці  села залишили ся під контролем України.

Спікер ще повідомив, що РФ  має  там штурмові групи. Їх  головна мета ціль -  віднайти слабкі місця в  українській обороні  через  постійні "м'ясні штурми", але  бійці ЗСУ успішно  стримують  ворога на цьому напрямку.

"Вони зайнялися підготовкою своїх оборонних споруд, готують штурмовиків. Кожна третя рота в батальйоні у ворога — це штурмові підрозділи. Штурмовики, які постійно йдуть на "м’ясні штурми", — підсумував Ілля  Євлаш.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія отримує військові товари США з Китаю. Дрони та комп'ютерні чіпи американського виробництва все частіше надходять до Росії з Китаю торговими шляхами Центральної Азії. Це свідчить про те, наскільки складно подавити постачання для військових зусиль Москви. 

Наголошується, що торгові маршрути, що проходять через колишні радянські республіки Казахстан та Киргизстан, є одними з багатьох шляхів до Росії для так званих товарів подвійного призначення.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини