Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни заявили про загибель 53 українських полонених, в українській розвідці розповіли, хто стріляв
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни заявили про загибель 53 українських полонених, в українській розвідці розповіли, хто стріляв

По району Оленівки ЗСУ ракетні та артилерійські удари не завдавали

29 липня 2022, 15:35 comments2431
Поділіться публікацією:

Російські пропагандистські ЗМІ 29 липня почали розповсюджувати інформацію про обстріл по колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені.

Росіяни заявили про загибель 53 українських полонених, в українській розвідці розповіли, хто стріляв

Удар по Оленівці. Фото: з відкритих джерел

У своїх повідомленнях пропагандисти розповідають, що "ЗСУ прицільно били бараками, де утримуються полонені українські військові", отже, зазначають росіяни – люди загинули від удару з боку ЗСУ. Окупанти навіть вигадали причину, чому нібито Україні було вигідно завдати такого удару. Пропагандисти кажуть, що полонені "почали давати свідчення", але якісь свідчення і про що не говорять ні слова.

Російське пропагандистське інформагентство "РИА Новости" з посиланням на бойовиків пише, що кількість убитих зросла до 53, ще 75 отримали поранення.

При цьому джерело в українській розвідці в коментарі "УП" розповіло, що удар по колонії був із боку районів, які контролюю росіяни. Інше джерело повідомило, що днями українських полонених перевели до промзони, саме до цього барака, по якому 29 липня був удар.

"Це був барак, у якому були бійці "Азова", їх перевели до нього за кілька днів до сьогоднішнього обстрілу, ми ще не могли зрозуміти, чому", — заявило джерело у розвідці.

Також з'явилося офіційне повідомлення Генерального штабу ЗСУ, де заявили, що російські війська здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці, де утримувалися, зокрема й українські полонені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході прогнозують перелом у війні на користь України: які шанси на це чекати на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини