Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни заяви про готовність "стерти з лиця землі" власні села у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни заяви про готовність "стерти з лиця землі" власні села у Курській області

Росія готова знищувати свої населені пункти в Курській області, якщо вони перебувають під контролем України.

26 серпня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський військкор Роман Альохін заявив, що підконтрольні українським силам населені пункти в Курській області, російська армія може "стерти з лиця землі" під час спроби наступу. 

Росіяни заяви про готовність "стерти з лиця землі" власні села у Курській області

Росія готова знищити села в Курській області. Фото з відкритих джерел

Російський військкор Роман Альохін звернувся до жителів Курської області з закликом здійснити евакуацію з підконтрольних Україні територій. За його словами, якщо українські сили контролюють певні села на території РФ, то їх "більше немає", тому російська армія буде знищувати власні населені пункти при спробах вибити українських військових.

"Усім треба зрозуміти головне: якщо населений пункт Курської області під ворогом, то його більше немає. Просто немає. При контрнаступі, з величезною часткою ймовірності, він буде стертий з лиця землі", — заявив Альохін.

Також російський воєнкор у своєму повідомленні повторив наративи російської пропаганди вказуючи нібито на "воєнні злочини" українців у Курській області, зокрема зґвалтування жінок та розстріл цивільних. Однак свої заяви росіянин не підкріпив жодними доказами.  

Нагадаємо, що 6 серпня українські військові прорвали російський кордон та увійшли на територію Курської області. За кілька тижнів після початку військово операції в Курській області українські сили контролювали близько 1000 кв. км територій та майже 100 населених пунктів РФ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про основні фейки та маніпуляції, які поширює російська пропаганда щодо боїв у Курській області. Серед найпопулярніших стали нібито "розстріли цивільних", а також, що в Курській області воюють "польські наймані".  

Також "Коментарі" писали про те, з яких напрямків фронту Росія перекидає свої війська в Курську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини