Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни визначили ціль №1, відмовившись від атаки Покровська
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни визначили ціль №1, відмовившись від атаки Покровська

Ймовірно, Покровськ не був першочерговою ціллю російських окупантів

8 вересня 2024, 16:43 comments5052
Поділіться публікацією:

Ситуація на Покровському напрямку дещо стабілізувалася за останній тиждень: просування російських військ тут сповільнилося, але в інших районах бойові дії тривають активно. Українські військові продовжують проводити контратаки, що приносять певні результати, розповів в ефірі 24 каналу військовий аналітик і оглядач OSINT Віталій Кононученко.

Росіяни визначили ціль №1, відмовившись від атаки Покровська

Окупанти

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що останніми днями ситуація на Покровському напрямку стала дещо спокійнішою, хоча напруження все ще зберігається. Російські війська не окупували нові території на північ від Покровська за останні десять днів, але продовжують просування на південних ділянках, таких як Селидове, Українськ, та Долинівка.

Зокрема, 15-та бригада оперативного призначення НГ "Кара-Даг", яка була перекинута на Покровський напрямок наприкінці літа, здійснила успішну атаку, відбивши невелику територію на схід від Селидового у напрямку села Михайлівка.

"З боку Мар'їнки та Вугледару ворог зараз намагається атакувати великими силами. Поки виглядає так, що в бік Покровська просування сповільнилося, але південніше, від Селидового, росіяни намагаються рухатися на південь, а з боку Вугледару, який південніше, рухатися на північ. У такий спосіб вони хочуть замкнути невелике оперативне оточення там, де місто Курахове. Виглядає так, що Покровськ став для них другорядною метою", – пояснив військовий оглядач.

Водночас стало відомо, що російські війська, які брали участь у боях за Покровськ, перекинули до Курської області. За словами Кононученка, за останній тиждень лінія фронту на Покровському напрямку залишалася незмінною, а російські резерви виснажилися. Якщо першому ешелону російських штурмовиків вдалося дістатися українських окопів, то залучення другого ешелону і подальше просування на Покровськ виявилося неможливим.

Проте, каже експерт, на півдні російські війська все ще зберігають певний наступальний потенціал, що вказує на їхню зосередженість на напрямку Селидового, Українська та Гірника.

"Концентрація сил наразі така, що вони не можуть підтримувати одночасний наступ на всіх напрямках. Вони обирають лише пріоритетні ділянки і там проводять штурмові дії. Все змістилося на південь від Покровська. Для самого міста загроза трохи зменшилась", – заявив Кононученко.

Водночас українські військові також не втрачають часу: біля Покровська готують нові оборонні рубежі та зміцнюють фортифікації, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що про стабілізацію фронту наразі не йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини