Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про стабілізацію фронту не йдеться: звідки негайно треба відводити війська
commentss НОВИНИ Всі новини

Про стабілізацію фронту не йдеться: звідки негайно треба відводити війська

Окупанти захоплюють фланги ЗСУ на Покровського напрямку і командування ЗСУ нічого з цим вдіяти не може

8 вересня 2024, 08:07 comments2695
Поділіться публікацією:

На Покровському операційному напрямку ворог завершує реалізацію свого задуму, щодо флангового охоплення та ліквідації плацдраму ЗСУ східніше річки Вовча в районі Невельского силами суміжних флангів УВ "Центр" та "Юг", відзначив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

Про стабілізацію фронту не йдеться: звідки негайно треба відводити війська

Війна в Україні

"Схоже на те, що командування ЗСУ не може цьому завадити. Більше того, рішення про відхід військ на рубіж Гірник — Курахівка також ним поки не прийнято. Я поки не розумію, на що воно сподівається", — відзначив Машовець.

За його інформацією, передові підрозділи противника з півночі вже вклинились в село Українськ (на східній та південно-східній околиці), взяли під контроль північну частину Галицинівки та просунулись до північно-східної околиці Гірника.

В свою чергу, каже військовий оглядач, з півдня передові підрозділи УВ "Юг "пересікли річку Лозова північніше Красногорівки, й досить суттєво просунулись вздовж південного берегу річки по напрямку Красногорівка – Олександропіль.

"Не мені пояснювати, що буде далі, якщо знову будуть зволікання із наказом на відхід передових підрозділів, принаймні за річку Вовча... Утримати рубіж Желанне Перше — Желанне Друге (якщо тамтешнє українське командування сподівається на це) також не вийде. Противник вже знаходиться на західному (протилежному) березі Вовчої й до того ж, активно просувається вздовж неї у південному напрямку (Данилівка — Гірник)", — відзначив Машовець.

На його думку, ситуацію може врятувати надійне та гарантоване утримання ЗСУ рубежу Гірник — Курахівка.

"Але, щось не схоже на те, що у нинішніх умовах ЗСУ на це здатні. Тому, на місці наших керманичів, які вже поспішили заявити про якусь там "стабілізацію" на Покровському напрямку, я би не робив таких гучних й очевидно поспішних заяв та висновків", — відкреслив експерт.

За його словами, дійсно, є певні ознаки того, що противнику всі ці просування та "прориви" даються нелегко й він вимушений вже перейти до чергового "перерозподілу" своїх сил та засобів вздовж усієї смуги наступу. Але, підкреслює експерт, ніякої "стабілізації" чи "зупинки" у діях противника поки не спостерігається.

Машовець додав, що "пригальмування" на Покровському напрямку пояснюється виключно тим, що окупанти сконцентрували основні зусилля трохи південніше — у бік Селідово та на ліквідацію нашого плацдарму на річці Вовча в районі Невельского.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові втратили село Невельське.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини