Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вийшли на крайній рубіж: чи зможуть ЗСУ зупинити наступ РФ на Покровськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вийшли на крайній рубіж: чи зможуть ЗСУ зупинити наступ РФ на Покровськ

Перші штурмові підрозділи російських окупантів вийшли до залізничної станції у Новогродівці.

27 серпня 2024, 19:10 comments3728
Поділіться публікацією:

 Військовий аналітик Олександр Коваленко повідомив, що на Покровському напрямку російські війська досягли критичного рубежу, де є можливість зупинити їх просування — залізничної лінії в Новогродівці. У своєму Telegram-каналі він зазначає, що наступним кроком окупантів можуть стати терикони шахти "Новогродівська", від яких до Покровська залишається лише 10 кілометрів по прямій.

Росіяни вийшли на крайній рубіж: чи зможуть ЗСУ зупинити наступ РФ на Покровськ

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Коваленко прогнозує, що місто, яке могло б оборонятися кілька місяців, може повністю перейти під контроль російських окупаційних військ протягом найближчих 24 годин.

Перші штурмові операції на околицях Новогродівки почалися 21 серпня. За менше ніж тиждень противнику вдалося просунутися за залізничною лінією на відстань 3,5 кілометри.

Експерт зазначив, що штурм залізниці завжди був складним завданням для ворога, оскільки ця перешкода схожа на природну перепону, таку як річка чи водойма. Однак цього разу ситуація інша.

Коваленко пояснює, що причиною успіху російських військ не є їхня особлива кваліфікація чи відсутність стійкості українських захисників, які тримають позиції настільки довго, наскільки це можливо. Він зазначає, що існує інша проблема, про яку все частіше говорять ті, хто має більше прав на подібні висловлювання, ніж він як цивільна особа. Втрата Новогродівки, за його словами, в нинішніх умовах є не питанням варіативності, а неминучістю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни наступають на ПокровськПокровськ уже місяць залишається в центрі уваги через активні бойові дії. Ситуація продовжує ускладнюватися, оскільки російські війська наблизилися до міста на відстань менш ніж 12 кілометрів. Наступ просувається, і позиції постійно зміщуються.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини