Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни наступають на Покровськ: жителі масово виїзджають з міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни наступають на Покровськ: жителі масово виїзджають з міста

Росіяни підходять до Покровська. Триває евакуація населення

27 серпня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

 Покровськ уже місяць залишається в центрі уваги через активні бойові дії. Ситуація продовжує ускладнюватися, оскільки російські війська наблизилися до міста на відстань менш ніж 12 кілометрів. Наступ просувається, і позиції постійно зміщуються.

Росіяни наступають на Покровськ: жителі масово виїзджають з міста

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Як нині живе Покровськ і що відбувається з евакуацією мешканців, розповідає РБК-Україна.

За останній місяць місто зазнало значних змін. Лише недавно здавалося, що війна далека. Торгові центри, салони краси, спортивні зали й кав'ярні ще працювали. Тепер більшість закладів вже зачинені, а інші планують припинити роботу.

"Великі мережеві супермаркети розпродали залишки товарів і повісили оголошення "тимчасово не працюємо". Але коли це "тимчасово" закінчиться, ніхто не знає. Таких оголошень дуже багато. Біля банкоматів утворюються черги, оскільки люди прагнуть запастися готівкою. Залишаються відкритими тільки невеликі магазини. Власники малого бізнесу ще сподіваються зберегти свою справу", – зазначає кореспондент РБК-Україна.

Біля поштових відділень формуються довгі черги, оскільки люди намагаються відправити на безпечну територію все, що набули за роки. Попит такий високий, що навіть бракує коробок для пакування – пошта просить приносити власні.

Деякі відділення припиняють відправлення вже до обіду. Більшість людей відсилають речі першої необхідності або цінні для них особисті речі.

На залізничному вокзалі спостерігається скупчення людей. Щодня відправляються евакуаційні потяги до Львова та Рівного. Усі 11 вагонів щодня заповнені до відмови.

"Крім місцевих, сюди приїжджають журналісти іноземних медіа. Покровськ для світу зараз – тема номер один. Атмосфера на вокзалі важка. Люди зі сльозами на очах прощаються, ніхто не хоче покидати рідну домівку. В основному їдуть жінки й діти, чоловіки залишаються. Вони кажуть, що мають "доробити ще справи", а потім, коли ситуація загостриться, обіцяють евакуюватися до своїх родин", – розповідає Богдана Лясківська.

За її словами, незважаючи на те, що Покровськ завжди був поруч із зоною бойових дій, тут тривало відносно мирне життя.

"Тепер відчувається напруга і безвихідь. Банки зачинені, магазини закриті, люди з валізами метушаться, і щодня в розмовах можна почути: "ми сподіваємося, що все буде добре", – ділиться вона своїми враженнями.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна готується до оборони Покровська

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини