Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни виводять війська із важливого напрямку: які території може відвоювати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни виводять війська із важливого напрямку: які території може відвоювати Україна

Росіяни почали відводити підрозділи з деяких пунктів тимчасово окупованої Бердянщини

22 серпня 2024, 13:48 comments9786
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська почали відводити свої підрозділи з деяких населених пунктів тимчасово окупованого Бердянського району. Місцева влада пов'язує цей крок з необхідністю перекидання військ до Курської області.

Росіяни виводять війська із важливого напрямку: які території може відвоювати Україна

Окупанти

Зокрема, як повідомив в ефірі Freedom заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, з четвертого-п'ятого дня Курської операції російські військові почали залишати тимчасово окуповані території.

"В деяких населених пунктах, у деяких селах місцеві повідомляли, що знявся весь абсолютно контингент, який займав село, тобто особовий склад там обчислювався, припустімо, у сотнях, й не стало абсолютно нікого. Тобто людей це дуже приємно здивувало. І тенденція така тривала", — повідомив чиновник.

Дудукалов пояснив, що мова йде про тилові території, де російські війська готувалися для відправки на фронт у Запорізьку та Донецьку області. Проте тепер плани змінилися, і військові перекидаються для оборони Курської області.

"Однозначно й очевидно, що тенденція така, що війська з різним інтервалом, з різною швидкістю, але залишають практично по черзі всю територію окупованої Запорізької області. Бердянський район тому чітке підтвердження", — підкреслив Дудукалов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією військового Кирила Сазонова, окупанти почали потроху відступати на Донбасі. Сили Оборони України тиснуть на окупантів та намагаються розвинути успіх в напрямку Кремінної. В нас є повільне просування вперед, ворога вибито з деяких позицій, повідомив військовий. Зокрема, за кілька ночей прикордонники бригади "Помста" в районі Кремінної на Луганщині коптерами "Вампір" знищили: броньовик "Тигр", 4 військові автомобілі, 2 склади боєкомплекту та декілька позицій російських загарбників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини