Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вигадали план, як вибити ЗСУ з лівого берега Херсонщини: в ISW дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вигадали план, як вибити ЗСУ з лівого берега Херсонщини: в ISW дізналися деталі

Сили оборони відкидають ворога на три-вісім кілометрів від лівого берега Дніпра

16 листопада 2023, 08:30 comments3155
Поділіться публікацією:

Минулої доби, 15 листопада, Збройні Сили України продовжили більш масштабні, ніж зазвичай, операції на лівому березі Херсонської області. За словами російських міліблогерів, українські війська здійснили атаки з центру Кринок і також атакують поблизу заплави та Піщанівки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інститут вивчення війни ISW.

Росіяни вигадали план, як вибити ЗСУ з лівого берега Херсонщини: в ISW дізналися деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У звіті ISW згадали і заяву речника ОК "Південь" Наталії Гуменюк. Вона зазначала, що Сили оборони відкидають ворога на три-вісім кілометрів від лівого берега Дніпра на Херсонщині. Географічний масштаб описаних зусиль значно більший, ніж демонструє будь-яке доступне відкрите джерело.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець попередив, що окупанти, напевно, розробили план ліквідації позицій ЗСУ на лівому березі шляхом формування трьох тактичних груп. На його думку, війська РФ планують використовувати дві групи для флангу на трасі Олешки-Нова Каховка та в районі Кринок із районів Корсуньки та козачого табору, а третя група наступатиме поблизу Кринок.

The Wall Street Journal із посиланням на українських солдатів, які воювали на лівому березі, пише, що окупаційні війська застосовують важкі міни, снайперів та важку артилерію, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та авіаудари для захисту від просування України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — позаду вже більше 630 днів повномасштабного російського вторгнення. Ситуація на східному фронті склалася дуже складно для України. Противник активно тисне на сході, особливо у районі Авдіївки. ЗСУ, у свою чергу, змушують окупантів задкувати на півдні – у Херсонській та Запорізькій областях. Докладніше про те, що відбувається на фронтах російсько-українською війною і які перспективи подальшого розвитку подій виданню "Коментарі" розповіли експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини