Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вдарили по центру Харкова: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вдарили по центру Харкова: подробиці

У Харкові пролунали вибухи вже після сигналу про повітряну тривогу

6 жовтня 2023, 07:35 comments1546
Поділіться публікацією:

Вранці у Харкові пролунали вибухи, після яких в області оголосили повітряну тривогу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на голову Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Росіяни вдарили по центру Харкова: подробиці

Харків. Фото: із відкритих джерел

Вибухи пролунали близько 6:46, одразу після цього в області оголосили повітряну тривогу.

"Мешканці Харкова та області, знаходитесь у укриттях!", — закликав Синєгубов.

Мер Ігор Терехов повідомив про те, що удар припав по центральній частині міста.

Зазначимо, 5 жовтня окупанти вдарили "Іскандером" по селу Гроза на Харківщині. Внаслідок ракетного удару Росії по селу Гроза Куп'янського району Харківської області, де сьогодні Росія завдала ракетного удару по магазину-кафе, загинули 50 людей. Все населення села складало донедавна трохи більше 300 осіб, заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

У момент удару в кафе влаштовували поминки по одному із місцевих мешканців. За даними міністра, серед загиблих 6-річна дитина, 7 людей отримали травми. Під руїнами зруйнованих магазину та кафе ще можуть бути люди, тож рятувальники, поліцейські та місцеві жителі продовжують розбирати завали. 29 людей із 50 загиблих — упізнані.

За даними Харківської ОВА, удар по селу Гроза став наймасовішим за кількістю жертв у Харківській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі деякого зниження підтримки України (і військової, і фінансової) з боку США та Європи (з внутрішньополітичних та інших мотивів), голоснішими стають голоси про необхідність переговорів. З'явився в цьому хорі голос міністра оборони Італії Гвідо Крозетто. Він заявив, що вважає, що є передумови для того, щоб навесні міг розпочатися "діалог" України з РФ. Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг взагалі закликав Україну і Росію до початку мирних переговорів чи не тут і зараз. Росія готовності до конструктивних переговорів явно не демонструє. Втім, як і Україна, яка наголошує, що росіяни хочуть заморозити війну, а не припинити її на умовах справедливого світу. Чи видно прояви того, що Україну схиляють до капітуляції? Які перспективи переговорів та реальні передумови для них? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини