Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни в окупації почали нав'язувати українцям свій календар свят
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни в окупації почали нав'язувати українцям свій календар свят

Росіяни вигадали новий спосіб, як "заспокоїти" населення на окупованій території України

27 листопада 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих півдні та сході України адміністрації загарбників активно виконують розпорядження Кремля щодо насадження російського календаря "свят". Зокрема, сьогодні, в останню неділю листопада, росіяни "відзначають день матері". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

Росіяни в окупації почали нав'язувати українцям свій календар свят

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Окупанти максимально намагаються використати нейтральні за змістом заходи щодо "заспокоєння" населення та створення атмосфери "нормального життя", оскільки як вони відзначають у своїх "вітаннях" це такі свята, до яких "ніхто не може залишитися байдужим", — йдеться у повідомленні.

У Центрі зазначають, що, незважаючи на те, що вітання максимально нейтральні без згадки про військові дії, окремо на них акцентувалася увага на місцевих "концертах", де також проводилася прихована агітація за путінську партію "Єдина Росія". Однак у змісті таких виступів можна помітити, що жінкам виділяється виключно завдання народжувати, виховувати "справжніх чоловіків" та щонайменше заангажуватися у "справі державній".

У ЦНС зазначають, що українці вже 21 місяць опираються російським окупантам і мали змогу переконатись у тому, "яке виховання російських матерів".

"Станом на сьогоднішній день майже 325 тисяч окупантів було знищено або ж вони отримали значні каліцтва, ще більше тих, які отримали каліцтва середнього та легкого ступеня. Це пропорційно з наявними даними щодо чисельності населення Архангельська чи Бєлгорода. Але жодного суттєвого виступу їхніх матерів ми не побачили. Навпаки, багато хто з них вигнав своїх синів вчиняти злочини на території України", — додають у Центрі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україні потрібно шукати запасні плани: чи справді готують нас до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини