Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни в Криму опиняться у пастці: Politico дізналося про хитру тактику ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни в Криму опиняться у пастці: Politico дізналося про хитру тактику ЗСУ

Українські захисники б'ють по військових та критичних об'єктах Росії на окупованій території Криму

1 червня 2024, 13:55
Поділіться публікацією:

Українські війська послідовно ускладнюють становище російських військ у незаконно анексованому Криму. Все це завдяки послідовним та регулярним атакам по об'єктах на півострові. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

Росіяни в Криму опиняться у пастці: Politico дізналося про хитру тактику ЗСУ

Крим. Фото:: з відкритих джерел

Зазначається, що Україна веде кампанію, спрямовану проти протиповітряної оборони, залізничного сполучення та водопостачання окупантів у Криму.

Автори матеріалу звертають увагу, що у п'ятницю ВМС та армія України завдали серію ударів по поромній переправі та нафтовому терміналу в порту Кавказ, розташованому на російській стороні Керченської протоки, що відокремлює Крим від Росії. За кілька годин до цього українці вдарили по кримській стороні Керченської поромної переправи, пошкодивши два залізничні пороми — "Авангард" та "Конро Трейдер", які мають вирішальне значення для здатності Росії забезпечити постачання Криму.

Двічі було значно пошкоджено Керченський міст, через що він не витримує інтенсивного руху поїздів. Це означає, що Росія не може використовувати його для військової логістики, наприклад транспортування важкої бронетехніки, сказав виданню представник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Це змушує Росію покладатися на автомобільне та залізничне сполучення через окуповану Україну, що робить потяги та вантажівки легшими цілями для українців.

У п'ятницю вранці українці за допомогою безпілотників і ракет "Нептун" завдали ударів по російському Краснодару. Удару по кримській стороні протоки було завдано ракетами ATACMS американського виробництва. Це відповідає правилам Вашингтона щодо обмеження використання Україною зброї, що поставляється США. У Києві заявили, що під час обстрілів було вражено ключові цілі.

"Сучасна та ефективна російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних комплексів і не змогла захистити важливі об'єкти матеріально-технічного забезпечення та забезпечення російської армії", — заявили українські військові.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ попередили, що станеться, якщо окупанти запустять залізницю із Ростова до Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини