Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни в Енергодарі почали масово перевіряти місцевих: чого бояться
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни в Енергодарі почали масово перевіряти місцевих: чого бояться

Російські загарбники вже бояться контрнаступу ЗСУ

19 квітня 2023, 13:27
Поділіться публікацією:

Росіяни в окупованому Енергодарі (Запорізька область) посилюють репресії та перевірки місцевих жителів. Окупанти бояться контрнаступу ЗСУ. Як передає видання "Коментарі", про це у себе в Telegram розповів мер Енергодару Дмитро Орлов.

Росіяни в Енергодарі почали масово перевіряти місцевих: чого бояться

Росіяни в Енергодарі посилюють перевірку. Фото: Getty Images

Мер попередив мешканців міста, що треба бути обережними, оскільки окупанти помітно заметушилися в очікуванні контрнаступу української армії. Росіяни починають частіше влаштовувати перевірки на вулицях, ходять квартирами.

"Особливий інтерес у них викликають люди з українськими паспортами. А оскільки таких в Енергодарі все ж таки більшість, то й перевірки іноді мають масовий характер", — зазначив Орлов.

За його словами, окупанти нерідко перевіряють телефони, шукаючи українські канали, патріотичні фотографії, вимагають показувати соцмережі та листування.

Крім того, у телефонах місцевих мешканців росіяни шукають додатків українських банків, оскільки гривню вони оголосили "іноземною валютою". Такі рейди часто провадять на базарах.

"Напруга серед окупантів і колаборантів все більше зростатиме. Зворотний відлік до деокупації Енергодару почався, і рашистам це добре відомо. Звір, якого заганяють у глухий кут, може стати агресивнішим", — підкреслив Дмитро Орлов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посол США в Україні Бріджіт Брінк звинуватила Росію в тому, що та намагається задушити українську економіку та сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватись умов зернової угоди. Так, 17 квітня країна-агресор вдруге заблокувала інспекцію суден у територіальних водах Туреччини. Паралельно з цим експорт українського зерна та продовольства почали блокувати Польща, Угорщина та Словаччина. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини