Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни у Соледарі: британська розвідка розповіла – чи вдасться оточити Бахмут
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни у Соледарі: британська розвідка розповіла – чи вдасться оточити Бахмут

У британській розвідці рахують. що Росія навряд чи оточить Бахмут найближчим часом

10 січня 2023, 11:30 comments2138
Поділіться публікацією:

З кожним днем тиск на Бахмут зростає, але, швидше за все, росіянам не вдасться взяти в кільце місто найближчим часом. Як передає "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

Росіяни у Соледарі: британська розвідка розповіла – чи вдасться оточити Бахмут

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За останні чотири дні російські війська і сили "Вагнера" здійснили тактичне просування в місто Соледар і, ймовірно, контролюють більшу частину населеного пункту. Розвідка нагадує, що Соледар розташований за 10 км на північ від Бахмута, захоплення якого, ймовірно, залишається головною оперативною метою Росії.

Соледарська вісь Росії, швидше за все, є спробою оточити Бахмут із півночі та порушити українські лінії комунікацій, наголошує британська розвідка.

Частина бойових дій зосереджена на входах у 200-кілометрові тунелі соляних шахт, що не використовуються, які проходять під районом. Обидві сторони, ймовірно, стурбовані тим, що вони можуть бути використані для проникнення тилу.

Незважаючи на посилення тиску на Бахмут, Росія навряд чи оточить місто найближчим часом, оскільки українські сили утримують стабільні оборонні рубежі у глибині та контролюють шляхи постачання, стверджує британська розвідка.

На початку січня розвідка Британії заявляла, що період найсильнішого наступу російських сил під Бахмутом вже пройшов і подальші успіхи РФ у цьому районі, принаймні найближчим часом, є малоймовірними.

Читайте також на порталі "Коментарі" – одного бажання мало – чому Литва не зможе передати Україні активи РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — не Польща і не США: яка країна найближча до постачання Україні потужних західних танків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини