Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни у Криму будують загадкову споруду: у ВМС розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни у Криму будують загадкову споруду: у ВМС розкрили деталі

Російські окупанти всіма силами намагаються убезпечити Кримський міст

5 вересня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Загадкова споруда, яку російські окупанти будують навколо Кримського мосту, може бути певним захистом від дронів і, у будь-якому разі, вона – чергова перешкода. Росіяни всіма силами хочуть зберегти для себе Крим як плацдарм для ударів по материковій Україні. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

Росіяни у Криму будують загадкову споруду: у ВМС розкрили деталі

Кримський міст. Фото: із відкритих джерел

"ППО тягнуть у Крим звідусіль. Вони реально дуже щільно запаковують Крим системами ППО. Вони намагаються підтримувати цей імідж "непотоплюваного авіаносця", як вони називають його періодично. Тому так — їхня основна мета, по-перше, залишити можливість використовувати цей плацдарм для запуску ракет (по Україні — ред.). Залишити можливість використовувати Крим як військову базу, як логістичну ланцюжок для постачання на південь, на південне угруповання", — наголосив Плетенчук.

За його словами, раніше ключову роль у цьому відігравало поромне повідомлення, але зараз після поразки поромів це Кримський міст. При цьому речник зазначив, що шляхопровід "не витягує" зараз необхідну для ворога логістику. Однак окупанти його максимально намагаються захистити.

"Це їхній символ, але також не слід забувати, що Кримський міст — енергетична гілка для забезпечення Криму. Вже не кажучи про постачання товарів повсякденного споживання, пального... Тому так — ППО там найрізноманітніші, навіть доходить до виставкових зразків", — додав Плетенчук.

Він також прокоментував загадкову споруду, яку росіяни будуть навколо мосту. За словами Плетенчука, зараз ще складно зрозуміти, що це, бо попереду – сезон штормів, які споруда навряд чи витримає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загроза ядерного удару знову зростає: Путін розпорядився відправити до Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини