Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни тепер націлилася на ще одне стратегічно важливе місто на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни тепер націлилася на ще одне стратегічно важливе місто на Донбасі

Покровський напрямок залишається однією з найгарячіших ділянок фронту.

29 липня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська ведуть запеклі наступи в районі стратегічно важливого міста Покровська в Донецькій області, про що повідомляє Reuters.

Росіяни тепер націлилася на ще одне стратегічно важливе місто на Донбасі

Росія хоче захопити місто Покровськ (фото з відкритих джерел)

Покровськ, який є важливим транспортним вузлом, залишається однією з найгарячіших ділянок фронту. За останні 24 години українські військові відбили там 52 російські атаки. Довоєнне населення міста становило 61 тисячу осіб. Покровськ розташований на головній дорозі, яка служить маршрутом постачання інших утримуваних Україною форпостів, таких як Часів Яр і Костянтинівка. Російські війська просунулися ближче до стратегічної траси на північний схід від міста.

Кремль заявив про контроль над селом Лозуватське, розташованому приблизно за 6 км від траси, а також про захоплення сіл Прогрес, Євгенівка і Вовче, що розташовані на схід від Покровська. Україна поки не коментувала ці заяви.

Голова Покровської військової адміністрації Сергій Добряк повідомив Radio Free Europe, що місто розташоване за 20 км від лінії фронту. Багато жителів Покровська, чисельність населення якого становить 60 000 осіб, зокрема 4000 дітей, неохоче приймають рішення про евакуацію. До Покровська також евакуюються жителі Торецька.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в 3 ОШБр попередили про швидке просування окупантів на фронтіНімецький аналітик Юліан Рьопке припустив, що російські окупанти теоретично можуть дійти до Києва лише за два роки, зважаючи на темпи їх просування на схід від Покровська. На цю заяву відреагував майор ЗСУ, екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. 

Жорін зазначив, що підрахунки експертів щодо просування ЗС РФ є "гаданням на кавовій гущі", але попередження не варто повністю відкидати. Він підкреслив, що російські війська дійсно просуваються швидко, що видно навіть з карт, доступних в інтернеті. За його словами, єдиним способом зупинити росіян є супротив ЗСУ.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини