Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни створюють в Україні "філію" Чорноморського флоту: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни створюють в Україні "філію" Чорноморського флоту: подробиці

У Маріуполі окупанти створюють "філію" Чорноморського флоту

21 червня 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

У складі Чорноморського флоту РФ окупанти створюють Азовський військово-морський район, штаб якого дислокуватиметься у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє Центр національного опору.

Росіяни створюють в Україні "філію" Чорноморського флоту: подробиці

Кораблі. Фото: з відкритих джерел

Аналітики ЦНС зазначають, завершення організаційних заходів та перебазування корабельного складу флоту заплановано до 1 липня. Росіяни збираються укомплектувати Азовський ВМР за рахунок корабельного складу Чорноморського флоту та Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Загалом у складі Азовського ВМР перебуватиме вісім бойових кораблів та катерів, а також 16 суден забезпечення. Зокрема, йдеться про малі ракетні кораблі "Циклон", "Аскольд", які проходять випробування, "Амур", що будується, морський тральщик "Килимівець" та інші кораблі.

За даними ЦНС, всього ракетний залп трьох малих ракетних кораблів — 24 КРМБ типу "Калібр".

Зазначимо, Чорноморський флот ВМФ Росії — частина військово-морських сил РФ, розташована у Чорному морі. Флот виходить також у Середземне море.

До складу флоту входить 14 великих кораблів (2 великих протичовнових корабля, 3 сторожових фрегата, 2 ракетних корабля на повітряній подушці, 7 великих десантних кораблів), 2 дизельних підводних човна, 23 малих кораблів і катерів (7 протичовнових кораблів, 2 ракетних корабля, 6 ракетних катерів, 8 тральщиків).

У квітні 2022 року Військово-морські сили України знищили ракетний крейсер "Москва" — флагмана Чорноморського флоту й один із найбільших кораблів у складі ВМФ Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третій тиждень наступальних дій українських Сил оборони на низці напрямків. І доки ми пригнічуємо російські окупаційні війська на півдні, ті продовжують атаки на сході. У Пентагоні впевнені, що на ВСУ чекають важкі битви, з втратами, але впевнені, що українці досягнуть успіху. Ну, а інформаційне тло навколо подій на фронтах російсько-української війни традиційно перенасичене. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та навколофронтову ситуацію на даний момент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини