Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни ставлять умову українцям, які хочуть виїхати з окупації: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни ставлять умову українцям, які хочуть виїхати з окупації: деталі

Ганна Маляр розповіла, що росіяни вимагають в українців гроші при спробі виїхати з окупованих територій

7 серпня 2023, 17:10 comments16487
Поділіться публікацією:

Російські окупанти продовжують наживатися на українських громадян, яких фактично беруть у заручники. При спробі перетину українцями російських блокпостів на окупованих територіях загарбники вимагають гроші. Інакше погрожують розвертати людей у зворотньому напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-каналі розповіла заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Росіяни ставлять умову українцям, які хочуть виїхати з окупації: деталі

Переселенці. Фото: із відкритих джерел

Заступник міністра зазначила, що російські окупанти цілеспрямовано створюють нестерпні умови для життя в окупації. Особливо це стосується тих громадян, які відкрито відмовляються підтримувати країну-агресора.

За словами Ганни Маляр, вже було зафіксовано значне збільшення випадків грубого та зневажливого ставлення військовослужбовців російських окупаційних військ до місцевого населення.

"При цьому для власного збагачення окупанти намагаються використати вимушений виїзд громадян на територію РФ", — розповідає заступник міністра.

Вона зазначила, коли переселенці намагаються проїхати блокпости, росіяни погрожують зброєю і під різними приводами вимагають віддати їм усі заощадження, які знаходять під час огляду особистих речей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини