Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни розпочали потужну атаку на Часів Яр. Чому це місто вважають ключовим
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни розпочали потужну атаку на Часів Яр. Чому це місто вважають ключовим

Окупанти зараз здійснюють потужний ривок на Часів Яр, що в Донецькій області, про це в ефірі «Радіо Свобода» розповів керівник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш

1 березня 2024, 13:13
Поділіться публікацією:

За його словами, росіяни вважають Часів Яр ключем для того, щоб продовжити наступ на Костянтинівку і Краматорсько-Слов’янську агломерацію. 

Росіяни розпочали потужну атаку на Часів Яр. Чому це місто вважають ключовим

Часів Яр

При цьому, які підкреслив Євлаш, ворог не шкодує зусиль для цього і шукає слабкі місця в обороні, щоби за першої ж нагоди прорвати її. На даний момент, підкреслив військовий, противник посилюється та вдається до штурмів.

"Станом на зараз це можна вважати одним із потужних їхніх ривків на Часів Яр",
— підкреслив військовий.

При цьому він пояснив, навіщо окупантам Часів Яр. За його словами, саме контроль над цим містом відкриє противнику дорогу для продовження їхніх наступальних дій. Тобто створюється плацдарм для наступу на Костянтинівку.

"Звичайно, що основна ціль в Донецькій області — це Краматорсько-Слов’янська агломерація",
— сказав Євлаш.

При цьому він додав, що Сили оборони передбачали такий розвиток подій ще після втрати Бахмуту, тому готувалися до нього. Зокрема, за його словами поблизу Часового Яру створено кілька ліній оборони, з протитанковими та протипіхотними мінними полями та різними перешкодами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ситуація на фронті зараз складна. Він підкреслив, що українські військові ведуть жорсткі бої з окупантами, сили яких переважають. Головнокомандувач запевнив, що ворог несе значні втрати, втім продовжує атакувати позиції Сил оборони. При цьому Сирський додав, що іноді українські військові все ж мають успіхи на окремих ділянках фронту.

При цьому військові експерти спрогнозували, що влітку ситуація на фронті може вирівнятися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини