Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни рівняють Харків із землею. Чи можна його захистити від терористичних ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни рівняють Харків із землею. Чи можна його захистити від терористичних ударів

Російські окупанти не можуть захопити Харків, тому намагаються зрівняти його з землею, завдаючи по ньому ударів КАБами, повідомив в ефірі 24 каналу військовий експерт Петро Черник. За його словами, місто все ж можна захистити

9 квітня 2024, 20:52 comments1329
Поділіться публікацією:

Росіяни біснуються, бо не мають ні сил, ні засобів, щоб захистити Харків. Тому вирішили використовувати тактику терористів і намагаються повністю його знищити наносячи регулярні ракетні удари, в тому числі, скидають на місто керовані авіабомби.

Росіяни рівняють Харків із землею. Чи можна його захистити від терористичних ударів

Удар по Харкову

Як відзначив Петро Черник, справитися із КАБами Сили оборони не можуть. За його словами, загарбники скидають керовані авіабомби із відстані 40 – 70 кілометрів й збити їх практично неможливо. При цьому експерт припустив, що можливо технології як протидіяти КАБам все ж розробляються.

Проте, за словами Черника, наразі ефективно протидіяти керованим авіабомбам можуть винищувачі F-16, з передачею яких Україні відбуваються незрозумілі речі. Відомо, що Київ уже давно мав їх отримати, проте терміни поставок регулярно переносяться.

Так от, відзначає експерт, F-16 із шістьма ракетами на борту може збивати літаки з КАБами на відстані навіть до 180 кілометрів. Саме тому, додає Черник, Україні край потрібні ці винищувачі.

При цьому він підкреслює, що у світі виготовлено більше ніж 4,5 тисячі цих літаків. Крім того, це ще й наймасовіша машина: 25 країн-операторів, 105 показників номенклатуру зброї. Як каже експерт, навіть шість винищувачів, які б регулярно працювали, змогли б суттєво покращити ситуацію в частині боротьби з ворожою авіацією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни регулярно наносять удари по Харкову, оскільки хочуть спровокувати керівництво України на прийняття емоційного рішення. Окупанти сподіваються, що в Харків перекинуть ППО і оголять якийсь із військових об’єктів і після цього ворог завдасть по ньому удар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини