Головна Новини Суспільство Війна з Росією Харків приречений, щоб стати заручником РФ. На яке емоційне рішення Києва чекає ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Харків приречений, щоб стати заручником РФ. На яке емоційне рішення Києва чекає ворог

Росіяни знищують Харків, щоб спровокувати керівництво країни на прийняття емоційного рішення щодо його захисту, вважає волонтер Роман Донік. За його словами, окупанти хочуть, щоб для захисту міста з військових об’єктів перемістили ППО

8 квітня 2024, 12:00 comments2035
Поділіться публікацією:

Як вважає Роман Донік, у найближчий час Харків приречений на те, щоб стати заручником терористичних намірів Росії, яка у повній мірі користується його близькістю до кордону.

Харків приречений, щоб стати заручником РФ. На яке емоційне рішення Києва чекає ворог

Удар по Харкову

Окрім того, відзначає волонтер, Харків є великим містом, у ньому проживає багато мешканців, і задаючи по ним регулярних терористичних ударів можна вчиняти тиск на політичне та військове керівництво країни.

"Зараз РФ крім виносу енергосистем, ще й створює тиск на військових та політиків, щоб вони почали приймати в умовах обмежених ресурсів, хибні рішення "на емоціях", — пише у Фейсбуці волонтер.

На його думку, таким хибним рішенням може стати передислокація ЗРК Patriot з інших міст, щоб захистити мешканців Харкова. Проте, відзначає волонтер, реальність така, що систем ППО в Україні гостро бракує. Якщо якусь із них додатково перекинути в Харків, то це означатиме, що десь буде оголений один із військових об’єктів.

"А це втрата техніки, людей і в результаті послаблення на фронті, втрати території та окупація",
— додав експерт.

Проте, додав він, окупанти будуть продовжувати тиснути на Харків, в тому числі використовуючи КАБи.

"Вони будуть провокувати і чекати звідки на Харків перемістять засоби ППО. І вдарять туди. Дуже надіюсь, що не буде ніяких рішень "для піару" або "на емоціях"
, — додав волонтер.

При цьому він додав, що Харків також несе вигоду загарбникам, так як допомагає створити, так звані обманні маневри. За його словами, у ворога немає сил і ресурсів для того, щоб захопити місто. Втім, за його словами, окупанти можуть створити видимість того, що наступають на місто. Вони навіть можуть намагатися взяти його під повний вогневий контроль.

"Насправді, дві-три дивізії то невелика ціна для РФ, для того щоб спробувати примусити керівництво ЗСУ, перекидати сили з інших ділянок фронту"
, — підкреслив Донік.

За його словами, реальність така, що поки західні партнери не передадуть Києву системи ППО та винищувачі, Харків і далі потерпатиме від терористичних дій росіян.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ще рік тому владі Харкова пропонували створити групи, які посилять протиповітряну оборону міста, але тоді чиновники буцімто відмахнулись від цієї ідеї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини