Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни продовжують підготовку до нового наступу, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни продовжують підготовку до нового наступу, - ISW

Росія активно закуповує озброєння в Ірану та КНДР

31 січня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Москва створює умови для початку наступальних зусиль у найближчі місяці. Скоріш за все, першого удару росіяни хочуть завдати в Луганській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни продовжують підготовку до нового наступу, - ISW

Російські військові. Фото: Getty Images

Аналітики навели заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга від 30 січня про те, що немає жодних ознак того, що Москва готується до мирних переговорів, і що все вказує на протилежне.

У звіті наголошується, що, за його словами, Росія може мобілізувати до 200 тисяч військовослужбовців та продовжує закуповувати зброю та боєприпаси за рахунок збільшення внутрішнього виробництва та партнерства з авторитарними державами, такими як Іран та Північна Корея.

Фахівці також нагадали слова голови Ради резервістів Збройних сил України Івана Тимочка, який поінформував, що окупанти посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу.

"Заяви Столтенберга та Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, у Луганській області найближчими місяцями", — наголосили в Інституті вивчення війни.

Крім того, як стверджують аналітики, російські військові блогери продовжили говорити, що створюються умови для наступу РФ, і Москва задіяла "ще не всі резерви".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається на Близькому Сході – як це може вплинути на російсько-українську війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: прогноз на військовому та дипломатичному фронтах – що може стати вирішальним фактором.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини