Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни придумали новий спосіб, щоб вивчати українську систему ППО: що це і чи є небезпека (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни придумали новий спосіб, щоб вивчати українську систему ППО: що це і чи є небезпека (ФОТО)

Військові переконані, що ці "пташки" запускають не російські божевільні аматори

11 червня 2023, 22:55 comments1555
Поділіться публікацією:

Розкрита  чергова  хитрість, до якої вдаються загарбники, борючись   з українською системою ППО.  Представник ЗСУ, фахівець з питань радіорозвідки та радіоелектронної боротьби Сергій Флеш розповів  про незвичний фанерний літак, що загарбники  недавно  запустили на  територію України, пише "УНІАН".

Росіяни придумали новий спосіб, щоб  вивчати українську систему ППО: що це і чи є небезпека (ФОТО)

РФ запускає по Україні фанерні літаки (фото facebook.com/Serhii.Flash)

Саморобних "пташок", схожих з тою, що було затрофеєно, окупанти, як каже військовий, запустили з двома цілями – витратити боєкомплекти  українських систем ППО і вивчити  українську протиповітряну  оборону.

Російський фанерний  виріб має  кутовий відбивач, що робить  його замітним для української протиповітряної оборони, але чужа  "пташка"  таки  могла прилетіти з південного регіону  до полтавського міста  Миргород.

"Ось ця модель пролетіла всю країну з півдня з кінцевим завданням "перевірити" ППО Миргорода. З таких літаків можна зчитати польотну карту і інші речі, тому фахівці просять не робити це самостійно, повідомити по команді наверх і вони приїдуть і це зроблять. І на закінчення я скажу, що цей політ збігся з потужним ракетним і БПЛА ударом по Миргороду. Тобто ці "пташки" запускають не просто російські божевільні аматори, а робиться це з повним контролем військових РФ", – зазначив представник ЗСУ.

Сергій Флеш ще додав, що вести  боротьбу  з такими  фанерними "пташками" нелегко. 

"Найпростіше [боротися] РЕБом (засоби радіоелектронної боротьби), там, як бачите, стоїть GPS в основі всього. І на таке л*йно ніхто його дорогим і захищеним не поставить. Але це все вимагає майстерності наших хлопців. Або стрілецькою зброєю. Але оскільки ці БПЛА пролітають всю країну неушкодженими, то це не все так легко", – завершив  військовослужбовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що американці повідомили позитивні новини щодо системи ППО Patriot в Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини