Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американці повідомили позитивні новини щодо системи ППО Patriot в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці повідомили позитивні новини щодо системи ППО Patriot в Україні

США відреагували на пошкодження комплексу ППО Patriot, який спричинила атака російської ракети.

17 травня 2023, 19:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час чергової масової атаки росіян зазнала пошкоджень американська система ППО Patriot, стверджувало видання CNN з посиланням на свої анонімні джерела. Тепер троє офіційних осіб з США підтвердили, що попри атаку по системі ППО, вона зазнала незначних ушкоджень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Американці повідомили позитивні новини щодо системи ППО Patriot в Україні

Комплекс ППО Patriot. Фото з відкритих джерел

Видання стверджує, що Сполучені Штати відправили інспекторів перевірити систему ППО Patriot, після того, як Україна повідомила про можливі ушкодження. Офіційні особи США підтвердили, що американська система протиповітряної оборони попри російську атаку все ще працює, а один з найголовніших компонентів Patriot – радар – залишається цілим.

Також представники США повідомили, що комплекс не потрібно забирати з поля бою для ремонту.

Нагадаймо, що повний комплекс ППО Patriot складається з шести компонентів, до яких входять: генератори, радар, станція управління, антени, пускова станція та ракети-перехоплювачі. Наразі невідомо, яка саме з цих частин зазнала ушкодження, а також не повідомляється чи пошкодження були нанесені прямим ударом російської ракети, чи падінням її уламків.

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що не слід хвилюватись за пошкодження системи ППО Patriot, адже вона складається з кількох компонентів і однією ракетою її неможливо знищити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг розповів, чи міг врятувати Україну від війни план дій щодо членства в НАТО у 2008 році

Також "Коментарі" писали проамериканську розвідку, яка дізналась, скільки Росія отримала іранських дронів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини