Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни прибувають в Маріуполь: Андрющенко вказав кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни прибувають в Маріуполь: Андрющенко вказав кількість

В тимчасово окупований Маріуполь Кремль заселяє громадян з дальніх регіонів Російської Федерації.

28 квітня 2023, 11:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До Маріуполя прибувають російські громадяни, які займають квартири містян, що виїхали з окупованого міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соціальні мережі радника мера міста Петра Андрющенка.

Росіяни прибувають в Маріуполь: Андрющенко вказав кількість

У Маріуполь заселяють громадян з Росії. Фото з відкритих джерел

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, після нападу Росії з міста виїхало понад 100 тис. українців, а коли була здійснена окупація, то ще 100 тис. виїхали через Росію, Європу і потрапили на територію України.

Таким чином близько половини будинків у Маріуполі залишаються незаселеними. За словами радника мера міста Петра Андрющенка окупаційна влада під керівництвом Кремля почала заселяти туди жителів "глибинних народів Росії", які займають квартири маріупольців. За оцінками Андрющенка кількість приїжджих росіян в окупованому Маріуполі перевищила позначку у 40 тис. осіб.

"“Нові маріупольці” глибинних народів росії виходять з самозайнтятих квартир старих маріупольців та стройними рядами поспішають на роботу. Межу в 40 тисяч громадян росії перетнуто. Та цих тарганів продовжує прибувати", — пише Андрющенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Маріуполя Вадим Бойченко назвав кількість жителів міста, які загинули від початку війни.

Також "Коментарі" писав про бразильський футбольний клуб, який вирішив тимчасово змінити свою назву на ФК "Маріуполь". Команда носитиме емблему та форму українського клубу. Таке рішення президент бразильського клубу пояснює тим, що населення провінції, де грає команда складається з понад 70% вихідців з України. Бразильський клуб матиме назву українського міста, поки футбольна команда не повернеться до Маріуполя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини