Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни почали скидати воду з Каховського водосховища
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни почали скидати воду з Каховського водосховища

Окупанти заявляють, що ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу

22 жовтня 2022, 17:15 comments1865
Поділіться публікацією:

Російські загарбники почали скидати воду вниз за течією Дніпра з Каховського водосховища. Про це повідомив гауляйтер Нової Каховки Херсонщини Володимир Леонтьєв. Як передає видання "Коментарі", про це пише російський "Коммерсант", з посиланням на ефір "Соловйов Live".

Росіяни почали скидати воду з Каховського водосховища

Каховська ГЕС. Фото: прес-служба ГУР

"ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи ні на один день з 24 лютого. Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою" – зазначив Володимир Леонтьєв.

За словами ставленика окупантів, "рівень води нижче за течією зріс, відкриті всі шандори (затвори), відбувається попереднє скидання води зараз".

Варто нагадати, що 20 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни замінували дамбу та агрегати Каховської гідроелектростанції та планують вчинити теракт під чужим прапором. Цю інформацію підтвердили в українській розвідці.

Тимчасово окупований Херсон уже залишила значну частину населення. Російські окупанти, що залишилися в місті, перевдягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені приміщення. Ворог готує Херсон до вуличних боїв, повідомляє Генштаб ЗСУ. У свою чергу Інститут вивчення війни (ISW) підтверджує дані українського керівництва та розвідки, що російські окупанти, ймовірно, спробують підірвати дамбу Каховської гідроелектростанції (ГЕС), щоб прикрити свій відхід і не дозволити українським військам переслідувати російські сили вглиб Херсонської області. Про що свідчать дані повідомлення? Які варіанти розвитку подій на південному фронті? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини