Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни побудували фальшиві окопи на фронті: яка їх мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни побудували фальшиві окопи на фронті: яка їх мета

Військовий експерт вказує на адаптацію росіян до війни та поясню тактику армії РФ з фальшивими окопами.

24 липня 2023, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поки ЗСУ готувались до масштабного контрнаступу, запасались західною технікою та проводили навчання, а російські окупанти створили мережу окопів, загороджень та мінні поля. Однак дослідники виявили, що частина окопів росіян є фейковими та використовуються як пастки для української армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Insider.

Росіяни побудували фальшиві окопи на фронті: яка їх мета

Український військовий в окопі. Фото з відкритих джерел

Провідний експерт з Центру військово-морського аналізу Майкл Кофман під час подкасту War on the Rocks розповів, що росіяни продовжують адаптовуватись до війни.

"Вони будують фальшиві траншеї. У них є мінні траншеї", — сказав Кофман.

Експерт пояснює, що росіяни намагаються "заманити українські сили в заміновані окопи", а потім дистанційно активувати вибухівку, щоб завадити просуванню ЗСУ. Таким чином зачищення територій ускладнюється, адже будь-який окоп може бути потенційною пасткою від російської армії. Кофман вказує, що росіяни починають використовувати тактику, яка виходить за рамки звичайної оборони. Наприклад росіяни на мінних полях використовують в 2-3 рази більше мін ніж це роблять зазвичай при мінуванні поля.

Інженер спецназу армії США Раян Хендріксон, який розміновував Афганістан, а зараз як волонтер допомагає розчищати від мін територію України в ефірі "Телебачення Торонто" розповів, що їх угрупування натрапило на складні мінні поля. Хендріксон вказує, що протитанкові міни захищені протипіхотними та іншими вибуховими речовинами та пастками. Інженер спецназу США пояснює, що таким чином росіяни хочуть вбити якомога більше людей, які намагаються знешкодити мінні поля.

Провідний експерт з Центру військово-морського аналізу пояснює, що таким чином Росія уповільнює контрнаступ ЗСУ.

"Я думаю, що цей наступ, ймовірно, триватиме не лише тижнями, а місяцями", — сказав Кофман та додав, що "дуже важко вести такий наступ проти добре підготовленої оборони".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський генерал назвав зброю, яка зробить Крим непридатним для російських сил.

Також "Коментарі" писали про британську розвідка, яка пояснила, чому росіяни вчать дітей керувати бойовими дронами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 липня 2023, 11:50

Цілий рік Росія будувала лінію укріплення, після того, як корумпована і недолуга верхівка України вихвалялась майбутнім контрбліцкригом. Скільки було Зе- Данілова- Резникова- Буданова-понтыв, що заходи ворогу не допоможуть і ЗСУ пройдуть ці укріплення, як ніж у масло. Ще одне підтвердження малоправославної державо-нездатності. Совковість корумпованих стратегів не дозволяє зрозуміти, що до перемоги веде сильна країна в цілому, а ні окремі Залужні з православними бубнами і вірою, що юдейський Бог дарує перемогу - ну просто так, після звернення. Ну, ще все потрібне залізо дасть захід.


Новини