Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни підуть у лобову атаку, не чекаючи відходу ЗСУ: у США назвали місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни підуть у лобову атаку, не чекаючи відходу ЗСУ: у США назвали місто

Найближчим часом ворог також спробує захопити трасу, що сполучає Піски та Авдіївку.

3 серпня 2022, 08:25 comments3087
Поділіться публікацією:

Очевидно, росіян дуже сильно підтискає час. Саме тому російські війська прийняли рішення атакувати Авдіївку, яка розташована в центральній частині Донецької області, що називається в лоб, не чекаючи, поки ЗСУ відійдуть з оборонних позицій, які раніше займали. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли американські військові аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни підуть у лобову атаку, не чекаючи відходу ЗСУ: у США назвали місто

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Експерти вважають, що в українському Генштабі частково визнали успіх наступальної операції Росії. Швидше за все, росіянам вдалося витіснити ЗСУ із району Бутівської шахти на південний захід від Авдіївки.

У США прогнозують, що найближчим часом ворожі сили спробують повністю взяти під контроль трасу, що з'єднує Піски та Авдіївку. При цьому всі спроби штурмом взяти Авдіївку для Росії закінчувалися провалом, ворог через великі втрати був змушений відступати. Спроби штурмувати Авдіївку для Росії раніше не давали істотного прогресу.                                                                      

В Інституті вивчення війни додають, що ЗСУ займали позиції біля шахти "Бутівська" з 2015 року, і протягом багатьох років цей район зазнавав безперервних обстрілів. Українські сили також раніше визначали Бутовку як стратегічний оборонний пункт та найближчу українську позицію до Донецька.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вдасться США та Китаю мирно вирішити тайванське питання: як відобразиться в Україні

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Зеленський звернувся до НАТО з проханням, пов'язаним із підготовкою контрнаступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини