Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни підійшли ще ближче до трьох населених пунктів: подробиці від DeepState
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни підійшли ще ближче до трьох населених пунктів: подробиці від DeepState

З кожним днем стає дедалі складнішою ситуація в Часовому Яру

5 квітня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:

Українським захисникам вдалося відкинути російських окупантів біля Невельського Донецької області, проте ворог має і поступ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє DeepState. Зазначається, що біля Веселого та в Роботіно тривають бої.

Росіяни підійшли ще ближче до трьох населених пунктів: подробиці від DeepState

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Противник просунувся біля Новомихайлівки, Старомайорського та у Часовому Яру", – йдеться у повідомленні.

Водночас начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус в ефірі каналу "Еспресо" повідомив, що російські окупаційні війська постійно обстрілюють. Чиновник назвав ситуацію у Часовому Яру найскладнішою за весь час повномасштабної війни, у місті відчувають, що посилюється наступ РФ.

"Сьогоднішня ситуація за весь час, напевно, є найскладнішою. Щодня посилюються обстріли. Сьогодні просто божевільний день, слава богу, без постраждалих, але велика кількість пошкодженого житла, пожеж. – сказав Чаус. – Те, що посилюється наступ, – ми це відчуваємо”.

За його словами, у Часовому Яру "бізнесу фактично не залишилося" – у місті працює лише один магазин. Базові потреби городян забезпечуються точково. Непроста ситуація із водою, бо її треба довезти. У місті є свердловина, проте забезпечити понад 700 людей водою – це складно. Тому є точки видачі гуманітарної допомоги, які забезпечені баками із водою, зазначив Чаус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — згідно з прогнозами, на Україну чекає складний у військовому сенсі квітень, бо Сили оборони ослаблені (у тому числі через брак людей, озброєнь та боєприпасів), а росіяни посилюють наступальні дії. Не припинять вони, зважаючи на все, і масовані ракетно-дронові атаки. Тим важливіше для нашої країни активізуватися на зовнішній арені, видобуваючи допомогу від зарубіжних партнерів, шукаючи нових важелів тиску на РФ. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми очікуваннями від другого місяця весни та чергового війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини