Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни підірвали Каховську ГЕС: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни підірвали Каховську ГЕС: подробиці

Через підрив російськими військами Каховської ГЕС проводиться евакуація людей у Херсонській області

6 червня 2023, 07:18 comments1848
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська скоїли підрив Каховської ГЕС сьогодні вночі, 6 червня. Наразі уточнюються масштаби руйнувань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram спікера ОК "Південь" Владислава Назарова.

Росіяни підірвали Каховську ГЕС: подробиці

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Російськими окупаційними військами скоєно підрив Каховської ГЕС. Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість та обсяг води, ймовірні райони підтоплення. Усі служби працюють. Ситуація спостерігається", — йдеться у повідомленні спікера ОК "Південь".

Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський звернувся до мешканців Херсонщини – постійно стежити за повідомленнями обласної військової адміністрації. І за потреби виконувати оперативно інструкції.

Також з'явилася заява голови Херсонської ОВ Олександра Прокудіна. Він заявив, що вже найближчим часом вода отримає критичний рівень.

"Почалася евакуація мешканців небезпечних районів, усі служби працюють. Прошу зібрати документи та речі першої необхідності та чекати на автобуси евакуації. Окремо звертаюсь до мешканців Лівого берега. Прошу зробити все можливе, щоб убезпечити себе та врятувати своє життя. Негайно залиште небезпечні території", — звернувся Олександр Прокудін.

Повідомляється також, що автобуси вже готові і з районів, куди надходитиме вода, почнеться негайна евакуація. Людей закликають не зволікати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван позитивно оцінив перспективи майбутнього контрнаступу Сил оборони України. Тим часом Міноборони РФ повідомляє про те, що ЗСУ вже нібито розпочали великомасштабний наступ на п'яти ділянках фронту на "Південно-Донецькому напрямку", де, за версією російської пропаганди, не мали успіху. У свою чергу, СтратКом ЗСУ попереджає, що росіяни найближчим часом "розповсюджуватимуть недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрями і втрати української армії, навіть якщо контрнаступу і немає". Довіряти закликають лише зведенням Генштабу та офіційним спікерам Сил оборони. Як оцінюєте інформаційні битви навколо підготовки (чи вже не лише підготовки) наступальних дій ЗСУ? Як себе виявили різні сторони, про що це говорить? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини