Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни під час штурму прикривалися полоненими: опубліковано відеодоказ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни під час штурму прикривалися полоненими: опубліковано відеодоказ

Окупанти знову порушили Женевські конвенції

13 грудня 2023, 21:20
Поділіться публікацією:

Російські загарбники під час наступу на українські позиції прикривалися полоненими військовослужбовцями Збройних сил України. Відеодоказ злочину окупантів опублікувало видання "Радіо Свобода", передає портал "Коментарі".

Росіяни під час штурму прикривалися полоненими: опубліковано відеодоказ

Загарбники використовують полонених у штурмах. Фото з відритих джерел

Як повідомляє "Радіо Свобода", наприкінці листопада російські загарбники здійснили спробу відновити свої позиції на Запорізькому напрямку. У районі звільненого ЗСУ влітку села Работине один із підрозділів армії РФ вирушив у бік позицій Сил оборони.

Як випливає з відеозапису українського дрону, який опинився у розпорядженні видання, група російських окупантів наступала, ведучи попереду себе трьох полонених бійців ЗСУ. При цьому загарбники вели вогонь з-за спин українських військових.

Зазначається, що журналісти змогли верифікувати відео та чітко визначити локацію. Однак на прохання військових видання вирішило не вказувати точне місце, де відбулися задокументовані події.

При цьому журналістам вдалося встановити, що на цьому напрямку намагаються наступати російські загарбники з 234-го десантно-штурмового полку, який входить до складу 76-ї десантно-штурмової дивізії.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець назвав дії окупантів, якщо вони будуть підтверджені незалежними експертами, "прямим порушенням Женевських конвенцій".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 58% українських громадян підтримують продовження бойових дій у випадку, якщо західні партнери суттєво скоротять допомогу Україні та виникне загроза втрати нових територій. Натомість 32% українців висловилися за припинення бойових дій у випадку істотного скорочення допомоги з боку Заходу, якщо західні союзники нададуть серйозні гарантії безпеки, однак перспектива звільнення окупованих територій буде відкладена на невизначений термін. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини